Μια ξεχωριστή συνταγή από τον Ανδρέα Λαγό)

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 ½ κιλό γόπες καθαρισμένες
  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές σούπας  πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ ρίγανη ξερή ή φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ζεστό νερό

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1.  Πασπαλίζουμε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό,  ανακατεύουμε καλά και κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
  3. Στρώνουμε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πυρέξ,  περιχύνουμε  με την σάλτσα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα μέσα σε αυτήν.
  4. Σερβίρουμε συνήθως  με βλίτα και πατάτες βραστές.

 Παρατήρηση

Αν δεν βρούμε  γόπες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρίδες ή κολιούς. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σταφίδες οι οποίες δένουν πολύ ωραία με το ψάρι και τη σάλτσα. Ιδανικά γίνεται με λιαστό πελτέ ντομάτας.

Καλή όρεξη!

print