ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

1223

YΛΙΚΑ 

Για 4 άτομα
Για το κουσκουσάκι:
  • 250 γρ. κους κους (ζυμαρικό)
  • 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι Trata
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 100 γρ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 200 γρ. σέσκουλα χωρίς κοτσάνια
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την τηγανητή κάππαρη:
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα μαϊντανού
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το πράσο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε 1-2 φορές να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, λίγο ζωμό λαχανικών, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμα ζωμό.
Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει το κουσκουσάκι.
Τα τελευταία 3-4 λεπτά, πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε τα μοσχοχτάποδα στραγγισμένα, τα σέσκουλα λίγο επιπλέον ζωμό, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.
Για την κάππαρη:
Αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγιγμένη.
Την τηγανίζουμε, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και το ούζο.
Στη συνέχεια βγάζουμε την κάππαρη από το τηγάνι και την αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
Σερβίρουμε το κουσκουσάκι με το μοσχοχτάποδο και προσθέτουμε το μείγμα της κάππαρης.
Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

 

 

 

 

 

 

 

πηγή Chef on Air

print