ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

1552

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 550 γρ μύδια με κέλυφος
  • 500 γρ μύδια ψίχα
  • 1 φλιτζάνι γλυκό σαμιώτικο κρασί(Φυλλάς)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1,1/2 φλυτζάνι ρύζι Μπάρμπα Μπεν
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια να μαραθούν καλά.
  2. Πλένουμε καλά τα μύδια μας.
  3. Ρίχνουμε τα μύδια στο σκεύος να σωταριστούν και αυτά.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματάκια περασμένα από το μούλτι και την ζάχαρη.
  7. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  8. Ρίχνουμε το ρύζι και 2 φλυτζάνια νερό περίπου και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  9. Αν χρειαστεί και άλλο νεράκι, συμπληρώνουμε.
  10. Σβήνουμε το μάτι όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο και το αφήνουμε να φουσκώσει και να πιει τα υγρά του ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

print