«ΠΕΣΤΟ» ΜΕ ΣΑΜΑΙΝΑ

168

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, 25 Οκτωβρίου 2018 ο διακεκριμένος chef  Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει λαχταριστές πέννες με αρακά και pesto από σπανάκι συνδυασμένες με το ξηρό κρασί Samena, του οποίου ο έντονα γευστικός χαρακτήρας  αναδεικνύει τη μεσογειακή κουζίνα!

Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

(για 4 άτομα)

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 120 ml λευκό κρασί Samena
  • Για το πέστο σπανάκι:
  • 200 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 350 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του pesto.

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό ξηρό κρασί Samena προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

print