Η εκπληκτική Ελένη Ψυχούλη, δίνει τη δική της διάσταση στο “αγκάλιασμα” τρυφερών κομματιών χοιρινού κρέατος με τη γήινη γεύση των μανιταριών, ενώ το γλυκό σαμιώτικο κρασί “δένει” τα δυό τους σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο. Ένα πιάτο όλο αρώματα και μεστή γεύση, που ετοιμάζεται εύκολα και σε λίγα μόλις λεπτά. Απολαύστε την συνταγή:

Υλικά

  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
  • 1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Σάμου (DOUX του Ε.Ο.Σ.Σ)
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.

Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρι.

(πηγή: OLIVE MAGAZINE http://www.olivemagazine.gr/recipe/2125/)

print