ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

1713

Οι σποραδικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και η υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών και κυρίως περονοσπόρου, στα αμπέλια . Για το λόγω αυτό συστήνεται στους αμπελοκαλλιεργητές να προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους των αμπελώνων τους για την τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων περονοσπόρου και να συμβουλεύονται τους γεωπόνους του Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ για τις μεθόδους αντιμετώπισης.

Για το ωίδιο οι επεμβάσεις πρέπει να συνεχίζονται ανά 15ήμερο ως το γυάλισμα των σταφυλιών. Όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή ή δυνατός άνεμος) που δεν επιτρέπουν το θειάφωμα  οι αμπελοκαλλιεγητές μπορούν να χρησιμοποιούν κατάλληλα μυκητοκτόνα ώστε οι αμπελώνες να είναι διαρκώς προστατευμένοι. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε αμπελώνες όπου την περσινή καλλιεργητική περίοδο είχαν εντοπιστεί προσβολές.

Οι γεωπόνοι του Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ είναι πάντα διαθέσιμοι για παροχή οδηγιών και επισκέψεις στους αμπελώνες κάθε ενδιαφερόμενου παραγωγού μέλους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2273087510 (εσωτ. 528) και 2273035760.

Για τον
ΕΝΙΑΙΟ ΟΙΝ/ΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΣΑΜΟΥ

ΧΑΡΜΠΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ