Βέλγοι «πρεσβευτές» των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου

1874

Η Σάμος, το πανέμορφο ακριτικό νησί μας, έχει έναν ισχυρό αριθμό επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, οι οποίοι θεωρούν τον τόπο αυτό και «δικό τους», καθώς αγαπούν τη φύση, το γεωφυσικό ανάγλυφο, την ιδιαίτερη ιστορική και κοινωνική ταυτότητα αλλά και τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα ποιότητας, όπως το σαμιώτικο κρασί.

Το ζεύγος Kavse Yvonne και Chysens Jean Marie αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα των επισκεπτών μας που αναδεικνύονται ως οι καλύτεροι «πρεσβευτές» και διαφημιστές της Σάμου, στις χώρες που ζουν και δραστηριοποιούνται. Αγαπούν τη Σάμο και την επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε χρόνο, όχι μόνον για τον ήλιο και τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και για τη σαμιακή παράδοση, τον τρόπο ζωής, τη γαστρονομία και τα ποιοτικά της προιόντα. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν «η Σάμος είναι η δεύτερή τους πατρίδα» κι αυτή τους την αγάπη την έχουν ματαδώσει ατόφια και στα παιδιά τους.

Στον τόπο καταγωγής τους, το Γκενκ του Βελγίου δεν αναζητούν απλώς τα προϊόντα της δεύτερης πατρίδας τους αλλά… τα επιβάλλουν κιόλας στα καταστήματα που λειτουργούν εκεί, όπως για παράδειγμα στο εστιατόριο «Corfu» που έχει ταυτιστεί με τις μεσογειακές γεύσεις, στη βελγική πόλη. 

Τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ έχουν δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο οινολατρών που τα προτιμούν και διεκδικούν να τα βρίσκουν και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!