Γεύση από… Αθήνα μαζί με σαμιώτικο κρασί

1565

Φθινόπωρο στην Αθήνα και το δεύτερο «Taste of Athens», ένας γαστρονομικός θεσμός που ξεκίνησε από το Λονδίνο και μεταλαμπαδεύτηκε σε αρκετές μητροπόλεις του κόσμου όχι απλά στέφθηκε με επιτυχία αλλά και μετατράπηκε γρήγορα σε οινο-γευστικό ξεφάντωμα!  

Για τέσσερις ολόκληρες μέρες (19 με 22 Σεπτεμβρίου 2019), από τον εξαίσιο χώρο του Ζαππείου πέρασαν χιλιάδες επισκεπτών, κάτι που αποδεικνύει την επιτυχία αλλά και τη δυναμική αυτής της σύναξης των «διακεκριμένων» από τους πιο ονομαστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Ένα πλουσιοπάροχο και πολυποίκιλο menu degustation πόλης, συνοδεία υπέροχων κρασιών, όπως τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού από το χώρο οινογευσίας του Oinoscent.

 

Ένας από τους πλέον σεμνούς όσο και καταρτισμένους sommelier της Ελλάδας, ο Άρης Σκλαβενίτης, είχε επιμεληθεί εκεί την παρουσίαση οίνων με ποιότητα και ταυτότητα. Αυτό, δεν άφησε αδιάφορο το κοινό, ούτε όμως τους οινολάτρες αλλά και τους επαγγελματίες από το χώρο του οίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση υπήρχαν μόνον δύο εκθετήρια με κρασί! Το Oinoscent  με τη δομή, τη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική ενός ιδιαιτέρως απολαυστικού οινικού bar, αποτελούσε σημείο αιχμής. Στην μικρής έκτασης λίστα του, περιλαμβάνονταν οίνοι ξεχωριστοί από τις καλύτερες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Tα γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Vin Doux και το Samos Anthemis που έχουν ταυτοποιηθεί στο οινολατρικό κοινό για την αδιαμφισβήτητη ποιότητα αλλά και τη μοναδική τους γεύση, έκλεψαν και πάλι τις εντυπώσεις, ενώ και το λευκό ξηρό «Μοσχάτο Άσπρο» κέρδισε το δικό του κοινό και γέμισε πολλές-πολλές φορές τα ποτήρια!

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς: 

  • 4 ημέρες • 14 εστιατόρια
  • 18 σεφ • 50+ πιάτα
  • 5+ celebrity guest chefs
  • 400+ συντελεστές
  • 20.000 επισκέπτες