Διαδραστικό event για τον τρύγο και το σαμιώτικο κρασί

1391

Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην παρουσίαση των ελληνικών οίνων μέσα από τον «τρύγο» επιχειρήθηκε με επιτυχία από την «Plan B Trends» στον Κεραμεικό.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 και με τη βοήθεια «ειδικών» γευσιγνωστών και οινολόγων χαρτογραφήθηκαν τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά κρασιά, καθώς εκτός από τη γεύση και τα αρώματά τους ξεχώρισαν και για τις ιστορίες που έχουν να διηγηθούν. Ιστορίες… από ιστορία μα και μυθολογία, εξιστορήσεις συμβάντων από τον τρύγο και την καλλιέργεια, τη μοναδική ποικιλία του «μοσχάτου» και τις πολλαπλές του βραβεύσεις, τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς στο ορεινό ανάγλυφο του κατάφυτου νησιού.

Η Αθηνά Ματίς και η ομάδα της από την «Plan B Trends» δημιούργησαν επί της ουσίας και παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον δρώμενο για τον τρύγο, ενώπιον διακεκριμένων προσωπικοτήτων από το χώρο των media, του lifestyle, της γαστρονομίας, της τέχνης, των επιστημών αλλά και του οινικού κόσμου. Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, bloggers και επιλεγμένοι influencers παρακολούθησαν τις αναφορές των ειδικών στις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια  σε σχέση με το κρασί, τις ποικιλίες, τις παραμέτρους ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων, το οινικό «γίγνεσθαι» κάθε περιοχής και την ταυτοποίηση της Σάμου με το κρασί της.

Οι ετικέτες των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου που παρουσιάστηκαν στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, προκάλεσαν πλήθος θετικών σχολίων. Η προβολή του θέματος στα social media καθώς και το οπτικοποιημένο δρώμενο που εκπονήθηκε, έτυχαν ευρείας αποδοχής.