ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Sélections Mondiales des vins-Καναδά

2975

Τα μοναδικά κρασιά Samos Vin Doux 2015 και Samos Anthemis 2010 τιμήθηκαν και φέτος με ΔΥΟ ακόμη ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ, διατηρώντας την διεθνή τους αναγνώριση.

Τα κρασιά της ΕΟΣΣ, Samos Vin Doux 2015 και Samos Anthemis 2010 κέρδισαν επάξια τα δύο χρυσά βραβεία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Sélections Mondiales des Vins στον Καναδά.

Το Samos Vin Doux 2015, είναι το γλυκό κρασί που θεωρείται η επιτομή των γλυκών ενισχυμένων κρασιών. Το ιδιαίτερο του χρώμα είναι ανοιχτό μελί, με τάσεις προς το χρυσό, όπως είναι και τα πολλά χρυσά μετάλλια που έχει πάρει σε διεθνές επίπεδο. Η μυρωδιά του σε ταξιδεύει σε μία γλυκιά διαδρομή μεταξύ των αρωμάτων μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού, νύξεων καραμέλας βουτύρου αλλά και αρωματικών λουλουδιών.

Το Samos Anthemis 2010, ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα κερδίζει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Το γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με το εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Το Samos Anthemis αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ως επιδόρπιος οίνος, χάρη στην έντονη γλυκύτητα του.

Η υψηλή ποιότητα των γλυκών κρασιών της Σάμου διασφαλίζει τη συνέχιση της διεθνούς αναγνώρισης που τα έχει τοποθετήσει αμέτρητες φορές στο υψηλό βάθρο της προτίμησης αλλά και των διεθνών βραβεύσεων.

Η ΕΟΣ Σάμου εξάγει γλυκά κρασιά στον Καναδά από το 1970. Αυτά, έχουν σημαντική κατανάλωση και μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα στην γαλλόφωνη περιοχή του Quebec.