Ημερίδα του διεθνούς δικτύου Οινολογίας Oenoviti στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με άρωμα «μοσχάτου Σάμου»

1853

Άρωμα «Μοσχάτου Σάμου» πήρε η διεθνής ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συνδιοργανώθηκε  πριν λίγες μέρες από το διεθνές δίκτυο Οινολογίας Oenoviti και το Εργαστήριο Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών, με συμμετέχοντες περισσότερους από 200 ερευνητές και ακαδημαϊκούς Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων αλλά και διακεκριμένους οινολόγους, οινοποιούς καθώς και οινοχόους από χώρες όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αυστραλία και πολλές ακόμη χώρες.

 

Το φρέσκο ξηρό «Μοσχάτο Άσπρο» του ΕΟΣ Σάμου προκάλεσε το ενδιαφέρον αλλά και τις πλέον θετικές εντυπώσεις των οινογευστών καθώς -όπως δήλωναν- εμφανίζει έναν εξαιρετικά δυναμικό χαρακτήρα αλλά και μια «τραγανή φρεσκάδα» άκρως απολαυστική.

Το λατρεμένο σε όλον τον κόσμο «Samos Vin Doux» έκλεψε και πάλι τις καρδιές των διεθνών προσωπικοτήτων με το χρυσό, κρυστάλλινο χρώμα του και τα έντονα φρουτώδη αρώματα που αναδύονται από το στιβαρό του σώμα.

Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Τι επιφέρουν  οι κλιματικές αλλαγές στην ποιότητα, τυπικότητα, χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιακών κρασιών;  Οι συνέπειες στη διαχείριση των αμπελώνων, στην αγορά οίνου και την τουριστική οικονομία, πιθανές λύσεις και καινοτομίες.»

Το «Οenoviti Ιnternational» είναι ένα διεθνές δίκτυο το οποίο ιδρύθηκε από το Τμήμα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux Γαλλίας και περιλαμβάνει Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα τα οποία δραστηριοποιούνται ερευνητικά στους τομείς της οινολογίας και αμπελουργίας. Κάθε χρόνο τα μέλη του δικτύου συναντώνται σε διαφορετικές χώρες και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σε τομείς αιχμής.