Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑ… ΣΑΜΟ!

1800

Τα ξηρά, γλυκά και ημίξηρα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου ήρθαν και «αγκάλιασαν» αγαπημένες γεύσεις όπως τηγανίτες με ντόπιο τυρί, μπουρέκια με κολοκύθα, ντολμαδάκια, φάβα με μπακαλιάρο, σαλάτα με λαχανικά της σαμιακής γης , ελιές και ελαιόλαδο, λουκουμάδες με μέλι και ταχινοπιτάκια, φτιαγμένα με μεράκι από τον  Κωνσταντίνο Διαμαντή.

Πλήθος επισήμων και διεθνών προσωπικοτήτων αλλά και των πολλαπλών επισκεπτών , μαγεύτηκαν από την οινογαστρονομική παρουσίαση που διοργανώθηκε τον προηγούμενο μήνα από το Δήμο Σάμου -σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ  Βελιγραδίου και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία- στο ξενοδοχείο Metropol Palace  στο Βελιγράδι.

Η παρουσίαση αυτή εντάχθηκε στα πλαίσια προβολής της Σάμου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού αλλά και αποθετηρίου πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ελλάδος στην Σερβία κ. Ηλίας Ηλιάδης, εκπρόσωποι των Σερβικών αρχών, στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού της γείτονος  χώρας, δημοσιογράφοι και opinion leaders, τουριστικοί πράκτορες, διευθυντές αεροπορικών εταιριών και εκπρόσωποι εισαγωγικών-εξαγωγικών εταιρειών.

Ενθουσιασμένο το εκλεκτό κοινό από τα τοπικά μας προϊόντα αλλά και το πολυβραβευμένο σαμιώτικο κρασί, είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ξηρά, γλυκά και ημίξηρα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου αλλά και να τα γευτούν σε παραλλαγές κοκτέιλ με πινελιές δημιουργικής έμπνευσης του εκπροσώπου του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, Παναγιώτη Μπαντούνα.

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος , μιλώντας στην εκδήλωση, τόνισε:

«…Η Σάμος αξίζει και πρέπει να αναδειχθεί ως τόπος ασφαλής, φιλόξενος και ξεχωριστός, που συνδυάζει μοναδικά όσα συνθέτουν το ξακουστό ελληνικό καλοκαίρι, μ’ ένα μεγάλο αριθμό ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, πολυδιάστατων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ξεχωριστών οινογεύσεων, που μπορούν να ανταμείψουν κάθε επισκέπτη της!»

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σερβία προτιμά το σαμιώτικο κρασί και μέσω της εταιρίας  SIGMA OLIWINE που αντιπροσωπεύει άρτια τον ΕΟΣ Σάμου στη χώρα, έχουν γίνει αρκετές οινογευστικές παρουσιάσεις με προεξάρχουσα τη συμμετοχή μας  στη μεγάλη οινική έκθεση BEOWINE FAIR 2018, όπου τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου τιμήθηκαν με ένα ακόμη ΧΡΥΣΟ βραβείο και ΤΡΙΑ ασημένια!