Μεταξύ των 50 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ το VIN DOUX του Ε.Ο.Σ Σάμου

3756
Μεταξύ των 50(!) ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ κρασιών για τα φετινά Χριστούγεννα που προτείνει στους αναγνώστες της η διεθνώς αναγνωρισμένη Βρετανική εφημερίδα “THE GUARDIAN“, συγκαταλέγεται το εκλεκτό VIN DOUX του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.
Σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο “The 50 best wines for Christmas 2016” (“Τα 50 καλύτερα κρασιά για τα Χριστούγεννα του 2016”) περίοπτη θέση κατέχει και το “δικό μας” μα και μοναδικό σαμιώτικο κρασί για το οποίο ο αρθρογράφος κάνει ειδική μνεία στο άρωμα και τη γεύση του:
Αγορά με αστέρι*: Σάμος Vin Doux του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
Φτιαγμένο από την ποικιλία του μοσχάτου σταφυλιού στο νησί της Σάμου, είναι ένα από τα κρασιά με την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής! Με υπέροχη γεύση από καραμέλα και μήλο εμπλουτισμένη με γλυκό λεμόνι που εξισορροπείται από μια ανάλαφρη οξύτητα εσπεριδοειδών, κάνει το κρασί αυτό να συνταιριάζει αρμονικά τόσο με διάφορα τυριά όσο και με τη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.
Star buy: Samos Vin Doux, Greece  
Made from the muscat grape on the island of Samos, this is one of the best-value dessert wines around, its delightful toffee apple richness infused with sweet lemon and balanced by blistering citrus acidity making it equally at home with the cheese course and the Christmas pud.