Οι δρόμοι του σαμιώτικου κρασιού στο Piu Verde Άλσος Παπάγου

4372

Piu: σημαίνει κάτι που είναι περίσσιο, κάτι πλούσιο, με γεύσεις διακριτές.

Verde: το υπέροχο πράσινο χρώμα, της ελπίδας αλλά και του σταφυλιού, προτού αυτό αρχίσει να ωριμάζει.

Piu Verde: το βραβευμένο εστιατόριο στο  Άλσος Παπάγου, που συνδυάζει την υπέροχη αισθητική άποψη με τις διακριτές γεύσεις μιας κουζίνας που έχει κλέψει τις εντυπώσεις καταναλωτών και γευσιγνωστών.

Σαμιώτικο κρασί: Συνδέεται με τις πιο γλυκές στιγμές της καθημερινότητας αλλά και τα ξεχωριστά συμβάντα που όταν προκύπτουν, κουβαλούν μαζί τους χαμόγελα. Το σαμιώτικο κρασί του «Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου» κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη ζωή των ανθρώπων. Είναι ένας πραγματικός «θησαυρός» στο ποτήρι των φιλικών μαζώξεων, των επαγγελματικών δείπνων, στις επετείους ή τις γιορτινές μέρες, στο καλωσόρισμα των αγαπημένων προσώπων, στο καταστάλαγμα των σκέψεων, στο γεύμα και το δείπνο, στα χαλαρωτικά μεσοδιαστήματα της δουλειάς, στην έξοδο για καλό φαγητό. Ένα κρασί που γεμίζει το στόμα και διαθέτει πληθωρική, φρουτώδη γεύση και αρώματα. Με ποιότητα ξεχωριστή που εκφράζει αρμονικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μακράς οινοποιητικής παράδοσης και της εξαιρετικής ποικιλίας του «άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου». Οι ορεινές και ημιορεινές αναβαθμίδες, η έκθεση στον ήλιο, η ποικιλία, το έδαφος, το υψόμετρο, τα ιδιαίτερα μικροκλίματα, ο ανθρώπινος παράγοντας, η συνεταιριστική δράση, η οινοποίηση, η παλαίωση, οριοθετούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα terroir παγκοσμίως.  

Τι μοναδικό διοργανώνεται από Δευτέρα 13/11 έως και την Πέμπτη 16/11/2017;

Το βραβευμένο εστιατόριο Piu Verde στο Άλσος Παπάγου σε συνεργασία με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου,  σας προσκαλούν από τη Δευτερα 13/11 μέχρι και την Πέμπτη 16/11 (από 13.00 το μεσημέρι έως και τις 12.30 το βράδυ) να απολαύσετε ένα μενού 4 πιάτων, συνοδεία 3 διαφορετικών κρασιών στην τιμή των 20€ ανά άτομο !

  • Πρώτο πιάτο : Βελουτέ γλυκοκολοκύθας με αφρό τυριού και απάκι κοτόπουλου / Συνοδεύεται με ένα ποτήρι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» Σάμου (Μοσχάτο Λευκό Ξηρό).
  • Δεύτερο πιάτο: Τραγανά σαλατικά με αβοκάντο, κινόα και μαριναρισμένο σολωμό σε ρούμι/ Συνοδεύεται με ένα ποτήρι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» Σάμου (Μοσχάτο Λευκό Ξηρό)
  • Τρίτο πιάτο : Γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλου με κεφαλοτύρι Ελασσώνας, πιπεριές, προσούτο και σως μουστάρδας με μέλι / Συνοδεύεται με ένα ποτήρι «Selana» Ροζέ (Demi-Sec Φωκιανό-Ρητινό)
  • Τέταρτο πιάτο: Μους σοκολάτας αρωματισμένης με espresso και kahlua, με σάλτσα φραμπουαζ / Συνοδεύεται με ένα ποτήρι «Samos Vin Doux», (Γλυκό Μοσχάτο Σάμου)

Επιμέλεια του μενού από τον ταλαντούχο chef de cuisine Kωνσταντίνο Γονιδέλη, ο οποίος συνδύασε τις εκλεκτές πρώτες ύλες με τη γαστρονομική έμπνευση αλλά και την εξαιρετική ποιότητα των σαμιώτικων κρασιών, ώστε αυτό το 4ήμερο στο Piu Verde  να είναι ένα απολαυστικό ταξίδεμα στον κόσμο της γεύσης!