ΠΟΠ «συναντήσεις» κρασιών και τυριών!

2227

Τα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ «συναντήθηκαν» απολαυστικά την Κυριακή 9 Ιουνίου στο ιδιαίτερης αισθητικής  εστιατόριο «1926» του Συνεταιρισμού της Νάξου και πρόσφεραν στους καλεσμένους, γεύσεις διακριτές σε ένα «πάντρεμα» των νησιωτικών περιοχών και πολιτισμών!

Η επιτυχημένη αυτή δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Mediterranean Cheese and Wine» (συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Με αφορμή αυτό το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019, προσκεκλημένοι από διάφορους χώρους όπως δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, chefs, food bloggers, παρουσιαστές, κ.α., βρέθηκαν μαζί με τους εκπροσώπους των δύο συνεταιρισμών, τον οινολόγο Άρη Σκλαβενίτη και τον chef Χρήστο Πλεσιώτη, σε ένα «καλοστρωμένο» νησιωτικό τραπέζι, γεμάτο ποιότητα και γεύσεις.

Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν επίσης για την ιστορία των δύο συνεταιρισμών, ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, την πολιτισμική και οικονομική τους πορεία μέχρι σήμερα  αλλά και τα εξαιρετικά τους προϊόντα.  Μετά τις παρουσιάσεις των εκπροσώπων, ο chef μαγείρεψε με γραβιέρα Νάξου και νότες από Samos Nectar ενώ ο οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης διεξήγαγε λεπτομερή γευστική δοκιμή των 4 γλυκών κρασιών ΠΟΠ του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar.

Αυτό το συναπάντημα εκλεκτών γεύσεων, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους προσκεκλημένους και είναι σίγουρο ότι τα δύο αυτά προϊόντα, τα γλυκά ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και η ΠΟΠ Γραβιέρα της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, συνώνυμα της ποιοτικής εντοπιότητας, θα συναντηθούν στο μέλλον ξανά και ξανά!