ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΑΣ στη HoReCa 2018

3193
  • Yψηλή μαγειρική τέχνη από Σαμιώτη Chef
  • Cocktail με σαμιώτικο κρασί

Mε ατομική τους πρωτοβουλία και θέτοντας το ταλέντο και τις γνώσεις τους σε διαρκή προσπάθεια προώθησης της Σάμου, θα συμμετάσχουν φέτος στη διεθνή έκθεση HoReCa 2018 ως άτυποι «πρεσβευτές» των κρασιών του ΕΟΣΣ, δύο Σαμιώτες: Ο executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς και ο βραβευμένος bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης.

Από την «ιχθυόεσσα» περιοχή του Βορείου Αιγαίου και τη Σάμο, ο παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας W.A.C. S Ευάγγελος Μπιλιμπάς, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως και τις 18:00 στην κεντρική σκηνή GASTRONOMY της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα δημιουργήσει καινοτόμες συνταγές με πρωτοποριακά υλικά που θα τα συνδυάσει με το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί, το ιδιαίτερα δροσιστικό και φρουτώδες.

«Αγαπώ τη Σάμο και τα αγροτοδιατροφικά της προϊόντα, τα οποία θεωρώ υψηλής διατροφικής αξίας. Το παγκοσμίως γνωστό και πολυβραβευμένο σαμιώτικο μοσχάτο κρασί, αποτελεί στοιχείο που συνδέεται άρρηκτα με τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού μας, με τη μακραίωνη παράδοση και την ιστορία του και ταιριάζει τόσο με την κουζίνα της γιαγιάς όσο και με τις γκουρμέ εκφάνσεις. Η φετινή μου παρουσίαση στη Horeca, εντάσσεται στη σύγχρονη τάση αναζήτησης και νέων πρώτων υλών υψηλής διατροφικής αξίας που να μπορούν να εναρμονίζονται με το θαλασσινό στοιχείο, το τόσο σημαντικό για μας τους νησιώτες, δίνοντάς του ωστόσο μια καινοτόμα πινελιά…» δηλώνει ο σεφ.

H έκθεση HoReCa 2018 φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει ως τις 12 Φεβρουαρίου 2018. Eίναι μία ζωντανή έκθεση, με έντονο παλμό, μια πλατφόρμα καινοτομιών και εξελίξεων με πληθώρα από στοχευμένες εκδηλώσεις που κρατούν το ενδιαφέρον κάθε κατηγορίας επισκεπτών, όπως σεμινάρια, master classes, ανοιχτές συζητήσεις, διαγωνισμούς και live επιδείξεις.

Συμμετοχή σε διαγωνισμό Cocktail

Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου Ελληνικού Cocktail θα συμμετάσχει ο Σαμιώτης bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης, που το 2016 συγκαταλέχθηκε μεταξύ των δώδεκα καλύτερων bartender στην Ελλάδα στα classic cocktail.

Το εμπνευσμένο cocktail που θα παρουσιάσει έχει ως βάση το γλυκό σαμιώτικο Μοσχάτο κρασί του ΕΟΣ Σάμου και θα περιλαμβάνει έναν πρωτοποριακό χειροποίητο αφρό από τοπικά βότανα και μυρωδικά. Τα λοιπά «μυστικά» επιτυχίας, θα τα μάθουμε στην κεντρική σκηνή της HoReCa 2018, στο stage των παρουσιάσεων του HALL 1, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 (από τις 4 το απόγευμα).