ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

1774

Λάτρεις του σαμιώτικου κρασιού του ΕΟΣ Σάμου φάνηκαν πως είναι οι περισσότεροι από 11 χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο του Δήμου Σάμου στην Διεθνή Κρατική Έκθεση Λευκωσίας (3 έως και 5 Μαίου) και γεύτηκαν ξηρό και γλυκό σαμιώτικο κρασί. Συγχαρητήρια έδωσαν στη σαμιακή αποστολή για τη διαδραστική παρουσίαση του σαμιακού αμπελώνα, της ποικιλίας του μοσχάτου, των σαμιακών οίνων καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων “του νησιού του Πυθαγόρα και της αμπέλου”, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κύπρου κ. Θεόδωρος Θαλασσινός, ο κ. Νίκος Μπουγιούρης από τον Ε.Ο.Τ Ελλάδος, υπουργοί, υφυπουργοί και κυβερνητικοί φορείς της Κύπρου καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών Τουρισμού, sommeliers, chefs και γευσιγνώστες.

Έγιναν επίσης σημαντικές επιχειρηματικές προσεγγίσεις, ενώ σχεδιάζεται να υλοποιηθεί εντός της φετινής περιόδου -μέσω του ΕΟΤ- η επίσκεψη κυπριακού δημοσιογραφικού κλιμακίου και διακεκριμένων Κυπρίων sommeliers στη Σάμο, ώστε με πλήρες και σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό (ντοκυμαντέρ, ρεπορτάζ, άρθρα και παρουσιάσεις) να προωθηθεί και πάλι επικοινωνιακά η Σάμος και το κρασί στην Κύπρο.

Η εκπρόσωπος της εταιρίας Xenos Travel στο περίπτερο του Δήμου Σάμου

 

 

 

 

 

 

Ακόμη, μεγάλα τουριστικά γραφεία (όπως η Xenos Travel και η Top Kinisis) προετοιμάζουν πακέτα διακοπών από Κύπρο στη Σάμο, με έμφαση στα τοπικά στοιχεία, όπως επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, στα ορεινά αμπελοτόπια καθώς και στο Μουσείο Οίνου.

Στιγμιότυπα από τη διεθνή έκθεση προβλήθηκαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κύπρου καθώς και σε Μ.Μ.Ε ενώ και ο Alpha Κύπρου πρόβαλλε τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερο του Δήμου Σάμου.