Το κρασί μας, στην Κίνα

2907

Δυναμική εμφάνιση, είχαν για μία ακόμη φορά, τα σαμιακά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με τίτλο «Window to Greece» που διοργανώθηκε από  το Προξενείο της Ελλάδας σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας.

Αποτελούσε μια πρωτοβουλία του  Έλληνα Πρόξενου κ. Γ. Τασσιόπουλου και είχε σαν στόχο να προωθηθεί σε ένα τεράστιο κοινό η Ελληνική Κουζίνα, τα ελληνικά  προϊόντα –και κυρίως τα κρασιά- αλλά και η Ελλάδα ως τουριστικός/οινογευστικός προορισμός. Έλαβε χώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης Γκουανγκζού των 18 εκατομμυρίων κατοίκων στη νότια Κίνα.
  

Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, τη διοργάνωση και τη προβολή της Ελληνικής κουζίνας  είχε αναλάβει η έμπειρη και γνώστης της παράδοσης, chef και συγγραφέας κα Στέλλα Σπανού από τη Βόρειο Ελλάδα.

Στη  διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν  δράσεις προβολής και προώθησης και προσφέρθηκαν πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Η Στέλλα Σπανού  συνδύασε τα ελληνικά πιάτα με τις γαστρονομικές συνήθειες   των Κινέζων ενώ εκπαίδευσε Κινέζους μάγειρες στην παρασκευή τους. Μεταξύ των συνταγών που παρουσιάστηκαν ήταν το «σαμιώτικο χοιρινό» σβησμένο με το Samos Doux του Ε.Ο.Σ. Σάμου, που χαρακτηρίστηκε από τα Κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τους συμμετέχοντες ως «εκπληκτικό»

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις συγκέντρωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΜΜΕ αλλά και των food bloggers καθώς ήταν η  πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στη πόλη Γκουανγκζού η Ελληνική γαστρονομία και τα κρασιά της Ελλάδος.