ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

1483

Η «πόλη του φωτός», το μαγευτικό Παρίσι, έγινε και φέτος το παγκόσμιο επίκεντρο του κρασιού και καλωσόρισε Γάλλους αλλά και διεθνείς αγοραστές, επιχειρηματίες οίνου και εστίασης, masters of wine και sommeliers.

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και τη διεθνή καταξίωση, είχαν και πάλι τη δική τους θέση στην προβεβλημένη έκθεση WINE PARIS. Η συλλογική βούληση όλων των ιδρυτικών και επαγγελματικών οργανώσεων του κλάδου, ήταν να γίνει η Wine Paris σημείο συνάντησης όλων των terroirs του κόσμου, με στόχο να ενισχυθεί η μοναδικότητα και η ποικιλομορφία των αμπελουργικών τόπων, να συνενωθούν και συνεργαστούν ευρύτερα οι παραγωγοί με τους αγοραστές και να προβληθούν πληρέστερα τα οινοποιεία μέσα ένα στρατηγικής για την οινική αγορά σημείο: Την καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην έκθεση Wine Paris 2020, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου φιλοξενήθηκαν στον διακεκριμένο χώρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνων «Concours Mondial de Bruxelles» μαζί με εκείνα από όλον τον κόσμο που απέσπασαν βραβεία κατά την προηγούμενη χρονιά. Το Εκθεσιακό Κέντρο του Παρισιού – Porte de Versailles Paris, επισκέφθηκαν 30.000 επισκέπτες, εκ των οποίων το 35% προερχόταν από χώρες εκτός Γαλλίας.

Πολύ περισσότερο από μια απλή έκθεση,η Wine Paris με τους 2.200 εκθέτες, συγκέντρωσε και φέτος την «αφρόκρεμα» των οίνων διεθνώς, σε ένα κρίσιμο -χρονικά και ουσιαστικά- σημείο της αγοραστικής σεζόν. 

Στις παράλληλες δράσεις είχαν ενταχθεί master classes, διασκέψεις και εργαστήρια, αλλά και οινογευστικές δοκιμές που συντέλεσαν στο να προσφέρουν πρόσθετες ευκαιρίες για δικτύωση και εμπορικές επαφές, με αντίστοιχο πρόγραμμα συναντήσεων σε όλη την πόλη του Παρισιού!