Το σαμιώτικο «κρασί αλλιώς» στο TEN DOORS Λάρισας

3661

Το να βρεθείς στη Θεσσαλία και να μην επισκεφθείς τη Λάρισα, είναι λάθος.  Το να βρεθείς στη Λάρισα και να μην επισκεφθείς το Ten Doors, στο λόφο του Φρουρίου, είναι ακόμη μεγαλύτερο λάθος! Όμως, το να περάσεις μια ξεχωριστή βραδιά στον επιβλητικά καλαίσθητο χώρο του wine bar και να  μην δοκιμάσεις  ένα από τα έξοχα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου, είναι ολέθριο λάθος!
 

Για εκείνους που δεν έχουν γευτεί τη μοναδική φρουτώδη και ανθώδη ανάσα των κρασιών της Σάμου αλλά και για εκείνους που είναι λάτρεις του σαμιώτικου Μοσχάτου, αύριο Τετάρτη 11 Ιουλίου μετά τις 9 το βράδυ, τα «κεράσματα» ξεκινούν από την είσοδο, διαβαίνουν τις υπέροχες «δέκα πόρτες» και καταλήγουν στο garden wine bar:

To Selana, ένα ροζέ κρασί από ερυθρές ποικιλίες του σαμιακού αμπελώνα  που  ισορροπεί μεταξύ των απαλών μπαχαρικών και των καλοκαιρινών φρούτων που εμπλουτίζουν τα αρώματα  του.

Το Aegean Breeze, ένα λευκό ξηρό κρασί ιδιαίτερα λαμπερό και ελκυστικό με φρουτώδη χαρακτήρα και ζωντανή οξύτητα. Τα χαρακτηριστικά αρώματα του μοσχάτου επικρατούν στη μύτη, με φόντο  αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών.

Το Samos Vin Doux,  είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και το Νο 1 σε πωλήσεις γλυκό κρασί στην Ελλάδα, ενώ εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες του νησιού.  Έχει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα και στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα.

Το κ ρ α σ ί “αλλιώς”! Aυτήν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και η Λάρισα γεύεται τα “κρασιά των θεών και των ανθρώπων” στο garden του ονομαστού “Τen Doors”!