ΤΟ SAMOS ANTHEMIS 2012 ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «VINUM»

2773

1 από τα 6 αγαπημένα!

Το Samos Anthemis 2012 συμπεριλήφθηκε μεταξύ των έξι αγαπημένων ενισχυμένων κρασιών σύμφωνα με τους συντάκτες του Γερμανικού περιοδικού VINUM το οποίο έχει απήχηση στο αναγνωστικό κοινό όλης της Ευρώπης. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναφορά διότι τα σχόλια για το κρασί και οι γευστικές σημειώσεις που το ακολουθούν έχουν τη διάσημη υπογραφή του Rudolf Knoll.  

O Rudolf Knoll ήπιε στα 70 του γενέθλια Samos Nectar 1943

Ο Rudolf Knoll είναι μια εξέχουσα οινική προσωπικότητα όχι μόνο στη γενέτειρά του τη Γερμανία, αλλά έχει επηρεάσει τα παγκόσμια οινικά δρώμενα με τις γνώσεις και τις αξιολογήσεις του.  Έχει γράψει ιστορία στο χώρο του κρασιού αφού είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός κρασιού με διεθνές κύρος.  Το 2017 τιμήθηκε με το Greek Wine Industry Award για την πολυετή και πολύτιμη συνεισφορά του στη διάδοση του Ελληνικού κρασιού παγκοσμίως.  Προς μεγάλη χαρά του πολυπληθούς ακροατηρίου, στην ευχαριστήρια ομιλία του ο Rudolf Knoll ανέφερε ότι στα εβδομηκοστά του γενέθλια είχε ανοίξει και πραγματικά απολαύσει ένα Samos Nectar εσοδείας 1943.

To Samos Anthemis στο VINUM

Η αναφορά του Samos Anthemis 2012 στο περιοδικό VINUM είναι άκρως σημαντική καθώς  απευθύνεται σε 40.000 αναγνώστες στην Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ισπανία.  Αποτελεί το πανευρωπαϊκής απήχησης περιοδικό του κρασιού με συνεργάτες και αρθρογράφους μερικούς από τους πιο σημαντικούς οινολόγους, γευσιγνώστες και επαγγελματίες του οίνου σε όλη την Ευρώπη.

Τι έγραψε ο Rudolf Knoll

Samos Anthemis 2012. Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, Ελλάδα 15 % Vol. : Το ελληνικό νησί της Σάμου είναι γνωστό για την ποικιλία των γλυκών μυρωδικών σταφυλιών (Μοσχάτο Σάμου). Το Anthemis καθώς και το φυσικώς γλυκό «Nectar» αποτελούν την κινητήριο δύναμη του Συνεταιρισμού. Ωριμάζει πέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια και αναπτύσσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα με λάμψη χαλκού. Σοκολάτα, μέλι και αποξηραμένα φρούτα αναμιγνύονται. Η γεύση είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένη, κολακεύεται από την γλυκύτητα των καρπών που προσδίδουν άρωμα και την ευχάριστη οξύτητα.  www.cava-griechischerwein.de