Το SAMOS VIN DOUX «εκπαιδεύει»…

1972

Το Σαμιώτικο γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου ήταν και είναι παγκόσμιος πρεσβευτής του Ελληνικού κρασιού.  Στις 22 Οκτωβρίου, 60 φοιτητές του παραρτήματος του INSEEC Business School στο Μπορντό (Programmes INSEEC Wine& Spirits Insitute campus Bordeaux), είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε οργανωμένη γευστική δοκιμή κρασιά από τον Ελληνικό αμπελώνα.  Φυσικά, το γλυκό κρασί εκπροσωπήθηκε από το μοναδικό SAMOS VIN DOUX που κερδίζει τις γευστικές παλέτες και τις καρδιές όσων το δοκιμάζουν.  

Θα ακολουθήσουν και άλλες γευστικές δοκιμές στην Γαλλία, σε σχολές αμπελουργίας, οινολογίας, αγροτικής παραγωγής, και άλλες.  Οι δοκιμές αυτές έχουν οργανωθεί από την κα Γεωργία Λύτρα (Ph.D.) η οποία διδάσκει στο Ινστιτούτο Αγροτικών Επιστημών του Bordeaux και είναι συντονίστρια του νέου Bachelor που δίνεται στην αμπελουργία και οινολογία.  Με άρτια και πολύπλευρη πανεπιστημιακή μόρφωση στα θέματα της αμπελουργίας και οινολογίας, η κυρία Λύτρα τιμάει την χώρα μας και τα κρασιά μας φροντίζοντας εδώ και δύο χρόνια να εκπαιδεύσει τους νέους φοιτητές πάνω στο μοναδικό δυναμικό του Ελληνικού αμπελώνα.

Ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στηρίζει την προσπάθεια αυτή και συμμετέχει ενεργά παρέχοντας σε κάθε γευστική δοκιμή ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά Vin de Liqueurs του κόσμου, το πολυδιάστατο και ισορροπημένο SAMOS VIN DOUX!