To Αγέρι του Αιγαίου στα ποτήρια μας

1248

Είναι εμπειρία και μόνο να αντικρίσεις τους αμπελώνες της Σάμου, έτσι όπως σχηματίζουν πεζούλες και σκαρφαλώνουν στα βουνά…

Εκεί ευδοκιμεί το μικρόρωγο μοσχάτο και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από την ΕΟΣ Σάμου.
Οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει τις εμβληματικές ετικέτες γλυκών κρασιών της ΕΟΣ,  Άνθεμις και Nectar. Στη συνέχεια, μυηθήκαμε σε άλλες δυνατότητες της πολυδυναμικής ποικιλίας μέσα από της διάσημες ξηρές Ψηλές Κορφές. Τώρα, αξίζει να γνωρίσουμε το λευκό ξηρό από μοσχάτο, Αγέρι του Αιγαίου. Το σερβίρουμε, στροβιλίζουμε το ποτήρι και σκάνε αρώματα τροπικών φρούτων με λευκά λουλούδια. Το στόμα είναι τόσο φρέσκο και ζωηρό, που κερδίζει τις εντυπώσεις. Η γεύση είναι γεμάτη και η τραγανή οξύτητα ανεβάζει ακόμα περισσότερο την απόλαυσή του. Φυσικά, κουμπώνει με λιπαρά ψάρια και όστρακα που θέλουν οξύτητα. Δοκιμάστε το, αλλά αναζητήστε και τις αγαπημένες γνωστές σας ξηρές και γλυκές εκδοχές της ΕΟΣ, που έχουν φρεσκαριστεί και κυκλοφορούμε με νέες ετικέτες.

Πηγή: athinorama.gr

print