Απαθανατίζοντας το χρόνο… με τα διαχρονικής αξίας σαμιώτικα κρασιά!

2281

Capturing TIME – Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στην καρδιά της Αθήνας από το iFocus.gr με συμμετοχή και Σαμίων φωτογράφων. Πλαισιώνεται από τους εκλεκτούς οίνους διαχρονικής αξίας του ΕΟΣ Σάμου.

(6-19 Οκτωβρίου 2019, Στοά Όπερας, στο κέντρο της Αθήνας)

Χρόνος που καταναλώθηκε για εμβάθυνση και αναζήτηση φωτογραφικού ύφους.
Χρόνος που δεν κυλά με τον ίδιο πάντα ρυθμό. Χρόνος που ρέει μόνο προς μια
κατεύθυνση – από το παρελθόν προς το μέλλον.
Χρόνος που ακινητοποιείται… που διακόπτει την κίνηση… αλλά και που μπορεί να
αντιστρέψει την «έννοια του χρόνου» όπως την έχουμε διδαχθεί.
Χρόνος που αιχμαλωτίστηκε και ίσως –για στιγμές- νικήθηκε.
Ο Φωτογραφικός Χρόνος!

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Capturing TIME» από τους σπουδαστές του iFocus.gr στα πλαίσια ετήσιων σεμιναρίων φωτογραφίας με εισηγητές τους Κώστα Δελχά, Ανδρέα Ζαχαράτο,  Βασίλη Κάντα, Γιώργο Κοτσουβέλη και Δώρα Λαβαζού.

Στην ιδιαίτερα προβεβλημένη έκθεση φωτογραφίας της iFocus gallery, το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού παραμένει αμείωτο. Έχουν φιλοξενηθεί επίσης με επιτυχία, αξιόλογες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Πέρα από τη διεξαγωγή εκθέσεων, σε συνεργασία με σημαντικούς φωτογράφους, πραγματοποιούνται διάφορα σεμινάρια-workshops για τη φωτογραφία με σημαντική θεματολογία: Τεχνική, Ιστορία της φωτογραφίας, Παρουσιάσεις φωτογράφων, Θεματικά workshops κλπ.

Η iFocus Gallery είναι ένα ενιαίο κέντρο καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και δράσεων γύρω από τη φωτογραφία, δίνοντας την ευκαιρία σε ανερχόμενους και μη καλλιτέχνες, όχι μόνο να προβάλλουν το φωτογραφικό τους έργο, αλλά και να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες και το ευρύ κοινό.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι: Βασιλική Τρύφωνα Χίου, Αχιλλέας Αλεξανδράκης, Ηρώ Ζάβου, Δημήτρης Καλύβεζας, Αθανασία – Λυδία Κουρούβανη, Βαγγέλης Κουκίδης, Γιάννης Υψηλάντης, Μιχαέλα Αυγέρη, Εστέλλα Βαλάση, Αντώνης Βουβέλης, Νίνα Βώκου, Φωτεινή Γερανιωτάκη, Δήμητρα Δημητρίου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Νατάσα Κουρή, Μάριος Λεπούρι, Σταυρούλα Μηλιάκου, Μαρία Μπελή, Γιώργος Παπαδόπουλος, Οία Φέτση. 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η διακεκριμένη Δώρα Λαβαζού, χορηγός επικοινωνίας είναι το Περιοδικό «Φωτογράφος» και χορηγός οίνων που «ευφραίνουν καρδίαν» αλλά και τις φωτογραφικές απεικονίσεις είναι ο ΕΟΣ Σάμου.