ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑΣ… ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

1556

Την αποστολή του Δήμου Μπερνάλτα –Μεταπόντιου   Ιταλίας  μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Σάμου υποδέχθηκε η διοίκηση του ΕΟΣ Σάμου στο Μουσείο Οίνου την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια της  επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί μας  η αντιπροσωπεία του Ιταλικού δήμου με στόχο την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Δήμο Σάμου.

Ο Δήμος Μπερνάλτα- Μεταπόντο είναι ο τόπος όπου κατέφυγε, μετά τον Κρότωνα, ο φιλόσοφος και  μαθηματικός Πυθαγόρας. Εκεί ίδρυσε εκ νέου τη σχολή του και έζησε μέχρι το τέλος των ημερών του.

Αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι το Metapondo ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους στο δεύτερο μισό του 7ου αιώνα π.Χ. Σήμερα, αποτελεί έναν ακμάζοντα τουριστικά προορισμό που δίνει βαρύτητα στην πολιτιστική του σύνδεση με τη γενέτειρα του Πυθαγόρα, τη Σάμο.

Ο δήμαρχος του Μεταπόντο καθώς και τα λοιπά μέλη της αποστολής είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου  και να δοκιμάσουν τα ονομαστά σε όλον τον κόσμο σαμιώτικα κρασιά, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους  για το πολιτιστικό, ιστορικό, οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στο νησί της Σάμου.