Αυθεντική καρμπονάρα με το γοητευτικό «Selana»

734

Ποιος δεν αγαπά τη μακαρονάδα; Ειδικότερα όταν αυτή γίνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, κι είναι θρεπτική όσο και απολαυστική. Σε συνδυασμό με το γοητευτικό ροζέ «Selana» του Συνεταιρισμού της Σάμου, αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο!

Η διεθνώς αναγνωρισμένη chef Ντίνα Νικολάου, μας φτιάχνει αυθεντική καρμπονάρα με όλα της τα μυστικά:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. παντσέτα καπνιστή, κομμένη σε κύβους 
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμένη (όχι λιωμένη)
  • 3 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεκορίνο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα σε φλέικς , για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών, μέχρι τα αυγά να έρθουν στην θερμοκρασία των ζυμαρικών, ώστε να μην κόψουν.

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε την πανσέτα με το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

Αποσύρουμε από την φωτιά. Πετάμε την καμένη σκελίδα σκόρδου και ρίχνουμε τα σπαγγέτι και την κρέμα αυγών. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και επαναφέρουμε το σκεύος στη φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι η κρέμα να «τυλίξει» τα ζυμαρικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι και λίγα φλέικς παρμεζάνας. 

Κι όπως δε μπορεί κανείς μας να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικών, έτσι δεν μπορεί κανείς να μη γευτεί το ημίξηρο ροζέ Selana. Η καρμπονάρα, αναδεικνύει την ιδιαίτερα απολαυστική γεύση της, όταν συντροφεύεται από ένα ποτήρι Selana, εξασφαλίζοντας καλή ισορροπία μεταξύ γλύκας και οξύτητας.

(Ευχαριστούμε την chef Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής: https://dinanikolaou.gr/recipe/karbonara-h-aythentiki/)