«Γλυκάθηκε» με σαμιώτικο κρασί ο Παναγιώτης Πικραμένος

1676

Την ποιότητα των σαμιακών οίνων του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου και τις διαρκείς προσπάθειες εξωστρέφειας των εκλεκτών ελληνικών προϊόντων όπως οι οίνοι με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, εξύμνησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, επισκεπτόμενος το Μουσείο Οίνου της Σάμου.

Ο κ. Πικραμένος δοκίμασε το γλυκόπιοτο Samos Nectar, ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνεται 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια καθώς και το Samos Anthemis που πλημμυρίζει τις αισθήσεις με αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου και κερασιών και ξεναγήθηκε στο πετρόκτιστο κτίριο του 19ου αιώνα που στεγάζει ως μουσειακός χώρος όλη την ιστορική και την οικονομικοκοινωνική διαδρομή της μακραίνης οινικής παράδοσης της Σάμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πικραμένος φέρεται ως  ένας εκ των επικρατέστερων να προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η επίσκεψή του στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου εντάχθηκε στο ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε στο ακριτικό νησί μαζί με τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση με το μεταναστευτικό όπως αυτή έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.