ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ ΤΙΣ… «ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

980

Με τελευταίο σταθμό τη Σάμο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοσιογραφική καταγραφή των νησιών του Β. Αιγαίου για το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 13 Ιουνίου, με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Η προσπάθεια προβολής των νησιών μας έχει τη σφραγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, καθώς -και μέσω ενεργοποίησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού- αναμένεται να υπάρξει φέτος μεγαλύτερη τουριστική επισκεψιμότητα Ελλήνων που αναζητούν ασφαλείς και ποιοτικές διακοπές στα πανέμορφα νησιά μας.

Η όλη δράση υποστηρίχθηκε από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, με ξενάγηση της δημοσιογραφικής αποστολής στο Μουσείο Οίνου και πραγματοποίηση οινογευστικής δοκιμής στη νέα γκάμα κρασιών του Συνεταιρισμού, τους «φυσικούς οίνους». Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας αναφέρθηκε στις νέες, καινοτόμες δράσεις και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του Συνεταιρισμού.

Ο Δήμος Αν. Σάμου, «αγκάλιασε» όπως κάθε φορά τις προσπάθειες που γίνονται για την ευρύτερη προβολή της Σάμου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο ex. chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς συνδύασε τα σαμιώτικα κρασιά με χαρακτηριστικές τοπικές συνταγές όπως ρεβυθοκεφτέδες, γιαπράκια, σαμιώτικα γεμιστά και μπουρέκια.

 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δέσποινα Κάιλα είχε μια διεξοδική συνάντηση/συζήτηση με τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Καλομάρη και τον δ/ντη σύνταξης Γιάννη Τούντα, αναφερόμενη στις φυσικές ομορφιές αλλά και τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα, καθώς και τις διαρκείς προσπάθειες των τελευταίων ετών για ανάπτυξη βιωματικού τουρισμού.