Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης: 2 χρυσά βραβεία σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και “καλύτερος επιδόρπιος” το Samos Νectar.

900

Mε δύο ΧΡΥΣΑ βραβεία και μία εξαιρετική τιμητική διάκριση στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.  

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” χαρακτηρίστηκε το Samos Nectar εσοδείας 2015, δρέποντας και ένα ακόμη χρυσό βραβείο, ενώ με ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε και το Samos Anthemis, εσοδείας 2016!

797 συμμετοχές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα δοκίμασαν οι καταξιωμένοι κριτές του “22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης” που για μια ακόμη φορά διοργάνωσε άριστα η Ένωση Οινοποιών  Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη 12 οργανώσεων του κλάδου και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2022, γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, αξιολογούσαν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που κάθε χρόνο συμμετέχουν στον έγκυρο και αυστηρών κριτηρίων διεθνή διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη. 

Για μία ακόμη χρονιά, τα εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση, πράγμα που αποδεικνύει την ποιοτική τους σταθερότητα.