ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ

1701

Ένα δώρο αγάπης και εκτίμησης, ένα δώρο ξεχωριστό στους ανθρώπους που αγαπάμε, ένα δώρο που ανοίγει τις καρδιές και κρατά ζεστή τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Κρασιά ονομαστά, πολυβραβευμένα, ταξιδεμένα σε όλον τον κόσμο. Φτιαγμένα με το μεράκι και τη χειρωνακτική εργασία των αμπελουργών του νησιού, σύμφωνα με το τρίπτυχο φιλοσοφίας του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου

Σεβασμός στην παράδοση, καινοτομία και εξειδικευμένη γνώση για το κρασί που ξεκινά από το αμπέλι του αμπελουργού και φτάνει έως το τραπέζι του καταναλωτή.

Στις ψηλές κορφές της Σάμου τα αμπέλια ριζώνουν σε παλιές πεζούλες ξερολιθιάς, στενές λουρίδες γης που αψηφούν τη βαρύτητα, φτιαγμένες για να συγκρατούν και να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο που φτάνει μέχρι και τα 800 μέτρα, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου πελάγους, η ποικιλία-βασιλιάς, το  «άσπρο μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου»  εκφράζεται με ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας κρασιά με εκλεπτυσμένο αρωματικό χαρακτήρα και ξεχωριστή γεύση.

 «Ψηλές Κορφές», το… «best seller» ανάμεσα στα ξηρά, λευκά κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου.

Ένα πολύ αγαπητό κρασί που χαρακτηρίζεται από φίνα λουλουδένια αρώματα και όμορφη οξύτητα που δροσίζει.  Tο λαμπερό του χρώμα σηματοδοτεί ένα κρασί κατάλληλο ως και για τον πιο απαιτητικό οινόφιλο που αναζητά το ξεχωριστό. Το σταφύλι παραγωγής του προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες του νησιού! Έχει φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Στο στόμα συναντάμε τον χαρακτήρα του μοσχάτου, αλλά και πάλι κομψά, ενώ η γεύση του έχει δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Οι «Ψηλές Κορφές» είναι ένα αρωματικό κρασί, που πίνεται όλες τις ώρες.

Απολαύστε το δροσερό, στους 8° – 10° C, μόνο του ή με ποικιλία πιάτων από την ελληνική και διεθνή κουζίνα,  πιάτα θαλασσινών αλλά και γλυκόξινα εδέσματα! Επίσης συνοδεύει πλατώ τυριών και φρούτων.

Samos Vin Doux: Το «υγρό χρυσάφι» της Σάμου!

Το Νο 1 σε πωλήσεις γλυκό κρασί στην Ελλάδα, που εξάγεται σε όλον τον κόσμο και έχει συγκεντρώσει πλήθος διεθνών χρυσών βραβείων. Θεωρείται η «επιτομή» των ενισχυμένων γλυκών κρασιών και αναφέρεται ως η πιο κλασσική, μα φινετσάτη έκφρασή τους!

Τα επίπεδα οξύτητας του εκλεκτού Samos Vin Doux φτάνουν τα 4,6 γρ/λίτρο, διατηρώντας τα σάκχαρα του μούστου. Αυτή η οξύτητα αρκεί ώστε να ισορροπήσει εξαιρετικά ανάμεσα στη φυσική γλυκύτητα του κρασιού, τα σάκχαρα του μούστου αλλά και μιας μεταλλικότητας και φρεσκάδας που εκπλήσσουν τον ουρανίσκο.  Για αυτό το λόγο και θεωρείται ως ένα από τα πιο ισορροπημένα γλυκά κρασιά παγκοσμίως.

Έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα του μελιού. Στην ιδιαίτερη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα, μαρμελάδα βερίκοκου, ώριμου πεπονιού, νύξεων καραμέλας βουτύρου αλλά και αρωματικών λουλουδιών.

Στο στόμα εκρήγνυνται γεύσεις μελιού,  ροδάκινου, αχλαδιού με μικρές πινελιές ανθέων.  Ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10 βαθμούς C.  Το πλούσιο σώμα του συνοδεύει μοναδικά όλα τα επιδόρπια, καθώς και ελαφρά γλυκά όπως η βασιλόπιτα, η μηλόπιτα, η λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη.  Σερβίρεται όμως και πριν το φαγητό ως απεριτίφ ή μετά το δείπνο με φρούτα, τυριά, ξηρούς καρπούς. Στη μαγειρική συμπληρώνει αρωματικά και «δένει» γλυκόξινες σάλτσες ή αφήνει τη διακριτική του γλυκύτητα σε πουλερικά, συνταγές ασιατικής ή και ιταλικής κουζίνας, εμπνευσμένα πιάτα.

Οι «Ψηλές Κορφές» και το «Samos Vin Doux» αποτελούν τον καλύτερο συνοδό των πιο ξεχωριστών, εορταστικών μας στιγμών! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!