Δοκιμάστε το ΧΡΥΣΟ Samos Anthemis και τα νέα ημίξηρα του ΕΟΣ Σάμου

4733

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2017 (11-13 ΜΑΡΤΙΟΥ) ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Μυρωδιές και γεύσεις από ελληνικά κρασιά θα αλλάξουν για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Ζαππείου Μεγάρου, σε ένα παιχνίδισμα οινοδοκιμών που προσελκύει ευρέως το κοινό.

Μια υπέροχη χρωματική αντίθεση με την ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ θα κάνουν τα λαμπερόχρωμα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου καθώς στο stand 72 το γλυκό άρωμα του μοσχάτου θα αναδύεται απλόχερα. Εκεί θα παρουσιάζονται τα γλυκά, ημίξηρα και ξηρά κρασιά: Ψηλές Κορφές και Αγέρι του Αιγαίου (ξηρό) που ανοίγουν την όρεξη για κυρίως πιάτα από ψαρικά, θαλασσινά και πουλερικά. Το Samos Vin Doux και Samos Anthemis που θα υπενθυμίσουν στους οινογεύστες το μεγαλείο του λευκού μικρόρωγου μοσχάτου Σάμου το οποίο δημιουργεί τα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά, άκρως ανταγωνίσιμα με τα καλύτερα παγκοσμίως.

Επίσης, δύο νέα μέλη (στην κατηγορία των ημίξηρων) θα σταθούν περήφανα στο τραπέζι του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ:  Το Λευκό Ημίξηρο Αγέρι του Αιγαίου και το Ροζέ Ημίξηρο Selana

Επαγγελματίες και  οινόφιλοι, επισκέπτες και φίλοι, αναμένεται να περάσουν από το σταντ 72 του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ για να δοκιμάσουν τα νέα ημίξηρα, να εκφράσουν τη  γνώμη τους για τις νέες εσοδείες, να γευτούν την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των σαμιακών οίνων και να ονειρευτούν… Σάμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, η οποία  οργανώνεται ανελλιπώς από το 1994.  Είκοσι τρία χρόνια από το λανσάρισμά του, το Οινόραμα δεν είναι πλέον μία συμβατική έκθεση αλλά μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας για την προβολή των οίνων στο ευρύ κοινό, τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες και τους οινόφιλους επαγγελματίες.

Φέτος στο Οινόραμα αναμένονται φέτος δεκάδες αγοραστές οίνων και οινοχόοι από Κορέα και Ιαπωνία καθώς και εξειδικευμένοι οινογεύστες από την Αγγλία.  Ανάμεσα στις διεθνείς προσωπικότητες που έχουν προσκληθεί και θα παραστούν, διακριτές είναι οι παρουσίες των  έγκριτων δημοσιογράφων οίνου Robert Joseph και Jamie Goode, οι οποίοι και θα μιλήσουν για τις διεθνείς τάσεις στην αγορά οίνου.