Η εμπειρία των σαμιώτικων κρασιών στα Pralina Experience Kύπρου.

2253

Η τοποθέτηση των κρασιών ΕΟΣ Σάμου στην κυπριακή αγορά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά μόνο από τον επαΐοντα των εκλεκτών οίνων στο νησί της Αφροδίτης.

Βάσος Μανώλης: Ο «γκουρού του κρασιού»! Ένας καταξιωμένος οινογνώστης, ένας αφοσιωμένος λάτρης της ποιότητας, ένα πραγματικός «εραστής» του κρασιού και ολόθερμος υπηρέτης της ξεχωριστής γνώσης που πρέπει να διαθέτει ένας sommelier. Ο Βάσος Μανώλης, δικαιωματικά head sommelier των εστιατορίων «Pralina Experience», ξέρει να διακρίνει ανάμεσα στον πλούτο γεύσεων και αρωμάτων πληθώρας εκλεκτών οίνων, εκείνα τα στοιχεία που τοποθετούν το σαμιώτικο κρασί ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.  Το 2009 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου sommelier της Κύπρου, ενώ σήμερα, επενδύοντας διαρκώς στην εξειδίκευσή του, θεωρείται αδιαμφισβήτητα ως μετρ του είδους!

Αξίζει να σημειωθεί πως το εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν στην Πάφο ως γενικός διευθυντής και head sommelier επί επτά έτη, κέρδισε τον τίτλο του εστιατορίου με την καλύτερη κάβα. Ο διακεκριμένος head sommelier Βάσος Μανώλης απέσπασε τον τίτλο του Officier Maitre Sommelier του Chaine Des Rotisseurs και αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ASI Sommelier 2013 για την υπεράσπιση των χρωμάτων της Κύπρου. Είναι επίσης μέλος του Confrérie des Chevaliers du Tastevin και εδώ και ένα χρόνο εργάζεται ως Head Sommelier των υπέροχων εστιατορίων «Pralina Experience» σε Λευκωσία και  Λεμεσό.

Στα  «Pralina Experience» που αποτελούν χώρους εστίασης σκέτο στολίδι, με υψηλής αισθητικής διακόσμηση, ακριβά έργα τέχνης, πίνακες και γλυπτά να κοσμούν τους χώρους, έχουν πλέον τη δική τους περίοπτη θέση τα «χρυσά» κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Για εκείνους τους πραγματικά «ψαγμένους» καταναλωτές που αποζητούν να απολαμβάνουν τα καλύτερα όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, σε συνδυασμό εμπνευσμένων πιάτων και εκλεκτών σαμιώτικων κρασιών, ή και παλαιωμένων επιδόρπιων οίνων στο τέλος ενός ξεχωριστού δείπνου. Σε μια τέλεια ισορροπία αισθητικής του χώρου και των μενού, αψεγάδιαστης εξυπηρέτησης και όλων εκείνων των μικρών λεπτομερειών που κάνουν τη διαφορά.

Οι στόχοι στους οποίους κατέληξαν οι ώρες συνεργασίας του τμήματος πωλήσεων  του ΕΟΣ Σάμου με τον head sommelier αλλά και τους ιδιοκτήτες των «Pralina Experience», έθεσαν πολύ ψηλά τους δείκτες ποιότητας, θέλοντας να προσφέρουν στους Κύπριους λάτρεις της οινογευσίας, την καλύτερη δυνατή εμπειρία: Την εμπειρία Samos Wines στα Pralina Experience.