ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Ταξιδεύοντας σε μια θάλασσα σαμιακών αμπελώνων

1763

Απ’ άκρη σε άκρη στο νησί της Σάμου, κυματίζει θροΐζοντας η πράσινη «θάλασσα» των αμπελώνων με το μοναδικό άσπρο μοσχάτο σταφύλι, το μικρόρωγο και μυρωδάτο.

Αυτήν την ομορφιά του τοπίου με τις πεζούλες ξερολιθιάς από την άκρη του κύματος ως πάνω στο βουνό, κατέγραψε το τηλεοπτικό συνεργείο του καταξιωμένου διεθνώς και βραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Κατερινόπουλου για την εκπομπή «Θαλασσινές ιστορίες» που μεταδίδεται από ΟΤΕ και COSMOTE TV, ΑΙΓAIΟ TV, Κανάλι 651 και διεθνή, τουριστικού ενδιαφέροντος, ενημερωτικά δίκτυα.

Η όλη δράση ντοκουμενταρισμένης προβολής του νησιού της Σάμου, αποτελεί μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Σάμου στην οποία, ο ΕΟΣ Σάμου στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης.

Στα πλάνα που αναφέρονται στο Συνεταιρισμό της Σάμου με τη μακραίωνη ιστορία, ο Διευθυντής πωλήσεων Τίτος Φραντζής από το Οινοποιείο Καρλοβάσου αλλά και το Μουσείο Οίνου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «…Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου είναι ένας από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε το 1934 και λειτουργεί ανελλιπώς από τότε παράγοντας εξαιρετικά, ποιοτικά προϊόντα που δρέπουν δάφνες ποιότητας και γεύσης σε όλον τον κόσμο, χάρη στην ακάματη και διαρκή προσπάθεια των 2.200 μελών του.

Εφαρμόζουμε πιστά το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του ΕΟΣ Σάμου που είναι: σεβασμός στην παράδοση, καινοτομία και επιστημονική γνώση για  ένα μοναδικό κρασί, που από τον αμπελώνα του καλλιεργητή φτάνει στο τραπέζι του καταναλωτή! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Δυτικής Σάμου, που μας συμπεριέλαβε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στην «πράσινη θάλασσα» του σαμιώτικου μοσχάτου!»

Σημειώνεται πως η εκπομπή «Θαλασσινές ιστορίες», σύμφωνα με το σκηνοθέτη, θα αποτελέσει το υλικό για ένα ντοκιμαντέρ με τις ομορφιές της θαλασσινής μας πατρίδας, το οποίο θα συμμετάσχει στο προσεχές διάστημα στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.