Μαθητικές απορίες στο Μουσείο Οίνου

2696

Πόσα τι και πόσα γιατί… Πόσες ερωτήσεις με βάθος και σαφήνεια και πόσες απορίες…  Πόσα ερωτηματικά κι άλλες τόσες διευκρινίσεις…  Όλα αυτά χρειάστηκε να απαντηθούν στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν οι μαθητές της  Β’ και Γ’ τάξης των τμημάτων Πληροφορικής , των τμημάτων Οικονομίας και Διοίκησης καθώς και των τμημάτων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων  του ΕΠΑΛ Σάμου.

Οι 120 μαθητές μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς , ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά τους χώρους στο Μουσείο Οίνου, το Οινοποιείο, το τμήμα Marketing και Πωλήσεων αλλά και την Ψυκτική Εγκατάσταση της μονάδας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Μαλαγάρι  και έκαναν στοχευμένες ερωτήσεις στην οινολόγο κα Ευαγγελία Αργυρού, η οποία και  τους έδωσε σαφείς και εύληπτες απαντήσεις.

Τα τμήματα Οικονομίας και Διοίκησης απασχόλησε κυρίως το θέμα προώθησης και προβολής των εξαίρετων οίνων του ΕΟΣ Σάμου, οι μέθοδοι marketing που ακολουθούνται ώστε να λειτουργούν υποστηρικτικά όσον αφορά στην αύξηση των πωλήσεων άρα και του εισοδήματος του αμπελοκαλλιεργητή, αλλά και η εν γένει οργανωτική δομή και λειτουργία του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με την άποψη των  συνοδών εκπαιδευτικών αλλά και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σάμου κ. Ευάγγελου Τσεσμελή, η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή ανατροφοδότησε το ενδιαφέρον των μαθητών και τους έδωσε την κατάλληλη «ιδίοις όμμασι» πληροφόρηση σχετικά με όσα διδάσκονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σημειώνεται πως το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου είναι «ανοικτό» σε όλες τις μαθητικές κοινότητες των σχολείων της Σάμου –και όχι μόνο- για εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στους  ιδιαίτερης αισθητικής αλλά και ιστορικής, κοινωνικής και οικονομικής διαδρομής χώρους του, που συνδέονται άρρηκτα με τη γενικότερη πορεία της Σάμου.