Μικρασιάτες τιμούν Σαμιώτη

2652

Με μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύνθεση που απεικονίζει ταξίδεμα αλλά και το πολυβραβευμένο σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ,  τίμησε ο «Σύλλογος Μικρασιατών Σάμου» το διευθυντικό στέλεχος της Hellenic Seaways κ. Εμμανουήλ Νιώτη.

Ο κ. Νιώτης, με σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά στα νησιά του Αιγαίου αλλά και τη γενέτειρά του, τη Σάμο, αποτελεί μια εμβληματική μορφή στο χώρο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών. Από διάφορες θέσεις ευθύνης που υπηρετεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια, είναι ο άνθρωπος που τίθεται αρωγός και συμπαραστάτης -αθόρυβα και αποδοτικά- στα αιτήματα των νησιωτικών κοινωνιών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τα πολιτιστικά δρώμενα, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια των «Ημερών Μικρασιατικής μνήμης και Ιωνικού Πολιτισμού» και πλαισιώθηκε από τις  χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Σάμου, του Πολιτιστικού Ομίλου Χίου «Λέων Αλλάτιος» και του Πολιτιστικού Λιβαδίων Χίου «Γεώργιος Βούρος». Κατάμεστο το αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Σάμου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, καθώς ο κ. Εμμανουήλ Νιώτης είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στους συντοπίτες του και όχι μόνο.

Σημειώνεται ότι προσφάτως, με δική του πρωτοβουλία συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς  Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών.