Οινογαστρονομική εκδήλωση στη Νάξο στα πλαίσια του «Mediterranean Cheese & Wines»

801

Kορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, άνθρωποι της τέχνης, δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα Μ.Μ.Ε. της χώρας, γευσιγνώστες, travel bloggers, opinion leaders και άνθρωποι της τέχνης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την υπέροχη γεύση και την ποιότητα των  εκλεκτών προϊόντων της Νάξου, της Σάμου και της Emilia Romagna Ιταλίας.  H εκδήλωση διοργανώθηκε στη Νάξο την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στα πλαίσια του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 και του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese & Wines»!

Η πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνταίριαξε μοναδικά με τα γλυκόπιοτα, εκατοντάδων διεθνών διακρίσεων, κρασιά  Π.Ο.Π. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους φημισμένους οίνους της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Αυτή η οινογευστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Φάρος» στο Αλυκό Νάξου και το μενού περιλάμβανε  εξοχικό κατσικάκι Νάξου με Γραβιέρα Νάξου και μοσχαράκι Νάξου στο πήλινο με πανδαισία ναξιώτικων τυριών (ξινοτύρι, γραβιέρα και κεφαλοτύρι), συνοδευόμενα, φυσικά, από τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της Enoteca.

Σύμφωνα με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, στο οινογευσιγνωστικό αυτό event απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία, καθώς η «δυνατή» γεύση της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου μαζί με τα γλυκόπιοτα, πολυβραβευμένα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της ιταλικής Enoteca, όχι μόνο ανέδειξαν την ποιότητά τους αλλά και κατάφεραν να δημιουργήσουν  την πιο καλή διάθεση σε όλους!