ΟΙ ΑΘΙΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

1274

Στα μοναδικά αμπελοτόπια της Σάμου, εκεί από όπου επιλέχθηκαν τα εκλεκτά μοσχάτα σταφύλια που δημιούργησαν τους “Άθικτους Οίνους” τους οποίους μόλις κυκλοφόρησε ο Συνεταιρισμός, μεταφέρθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 λίγο μετά τις 9 το πρωί η τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”.

Προσκεκλημένος στο στούντιο ο διακεκριμένος δημοσιογράφος οίνου και πρόεδρος της Vinetum, Ντίνος Στεργίδης. Ο κ. Στεργίδης αναφέρθηκε στα τρία λευκά ξηρά κρασιά της ποικιλίας μοσχάτο Σάμου, τα οποία παράγονται από επιλεγμένα σταφύλια συγκεκριμένων αμπελώνων του νησιού που καλλιεργούνται βιολογικά και ενσαρκώνουν την πεμπτουσία της φιλοσοφίας των οίνων ήπιας οινοποίησης ή, όπως έχει επικρατήσει να λέγονται, «φυσικά κρασιά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Γιάννης Σκούτας, ο σχεδιασμός και η κυκλοφορία των συγκεκριμένων οίνων εντάσσεται σε μία γενικότερη στρατηγική επικαιροποίησης και αναδιάρθρωσης της προϊοντικής γκάμας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου, με απώτερο στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας του νησιού και, φυσικά, την αύξηση του εισοδήματος των αμπελουργών-μελώντου.