ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

3314

Τη σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Δ.Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστηρίζει ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, στοχεύοντας να δείξει στους νέους του νησιού μας την αξία και τη σημασία της αμπελοκαλλιέργειας και της οινικής παραγωγής.

«Η ανάπτυξη ευκαιριών εργασιακής απασχόλησης των παιδιών της Σάμου και η θετική στο σύνολό της εικόνα που παρουσιάζουν τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων τα οποία υλοποιούνται στο νησί μας, θεωρούμε πως αποτελούν ελπίδα για το μέλλον.  Είμαστε σίγουροι πως οι νέοι της Σάμου θα είναι παράλληλα και οι μελλοντικοί  πρεσβευτές των κρασιών μας…» σημείωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων Ελλάδος του Ε.Ο.Σ Σάμου Τίτος Φραντζής, ο  οποίος σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΙΕΚ Νικόλαο Τριανταφύλλου, υλοποιούν επιπρόσθετη επιμορφωτική δράση σχετικά με το Μοσχάτο Σάμου, το σαμιακό αμπελώνα και την οινική παραγωγή.

Σχετική ενημερωτική εισήγηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στο Τμήμα Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

«Αφουγκραζόμενοι τις τοπικές ανάγκες αγοράς εργασίας, καλύπτουμε ειδικότητες που έχουν δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης αλλά και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση των γνώσεων και του μορφωτικού επιπέδου των νέων ατόμων του νησιού μας» σχολίασε ο κ. Τριανταφύλλου.