Ο χαμένος μύθος του Αισώπου βρέθηκε… στη Σάμο!

3611

Δύο παιδιά που πηγαίνουν στη Σάμο με τους γονείς τους για διακοπές. Θεωρούν πως θα είναι μια περίοδος βαρετή, μέχρι που… με ξεναγό  το θείο τους εμπλέκονται σε περιπέτειες και επιλύσεις γρίφων, ανακαλύπτουν  την ιστορία και τη μοναδική φυσική ομορφιά του νησιού με δάση, παραλίες, αναβαθμίδες και αμπελώνες, καταρράκτες, τοπία γεμάτα μαγεία  και  έναν χαμένο μύθο του Αισώπου!

«Ο χαμένος μύθος του Αισώπου» είναι μια ιστορία για παιδιά από 9 ετών και άνω, η οποία διαδραματίζεται στη Σάμο με πολλές αναφορές στο ιστορικό παρελθόν του νησιού.  Η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Κώστα Στοφόρου, από τον εκδοτικό οίκο «Μίνωας» έγινε στο χώρο του Ianos café στο κέντρο της Αθήνας.  Κατά την παρουσίαση, σερβιρίστηκε  στους ενήλικες προσκεκλημένους  Samos Vin Doux, συνδέοντας τη διαχρονική διδαχή των μύθων και της ιστορίας με την ιστορικότητα και την ποιότητα των κρασιών του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας, δημοσιογράφοι και συγγραφείς αλλά και ο βιβλιοθηκονόμος και βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής, με καταγωγή από το ορεινό χωριό «Άμπελο» της Σάμου.  Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάστηκαν από δύο μικρά παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι.

Η εκδήλωση υπήρξε επιτυχημένη και η χορηγία των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου εκτιμήθηκε δεόντως, καθώς το γλυκό κρασί της Σάμου με τη μακρά διαδρομή και την διακριτή του γεύση και μυρωδάτη ποιότητα συνοδεύει μοναδικά τους μύθους, τις  ιστορίες, τις αναζητήσεις και τη φαντασία μικρών και μεγάλων αλλά και τις εμπνεύσεις από το νησί και τους αμπελώνες του.