Ο Mark Squires μιλάει για το High Peaks (Ψηλές Κορφές)

1731

O διεθνούς φήμης κριτικός οίνου Mark Squires, στο παραπάνω βίντεο κάνει μία εισαγωγή στα Ελληνικά κρασιά.  Όμως, στο 1:20 του βίντεο, ξεκινά την περιήγηση του στον Ελληνικό αμπελώνα από το High Peaks,  που δεν είναι άλλο από το λευκό ξηρό «Ψηλές  Κορφές» του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.  

High Peaks είναι η επωνυμία υπό την οποία εξάγεται στην Αμερική, εδώ και εφτά περίπου χρόνια,  το πασίγνωστο «Ψηλές Κορφές». Ο κ. Mark Squires, επί σειρά ετών διακεκριμένος συνεργάτης του διεθνούς εμβέλειας  Robert Parker (robertparket.com, Wine Advocate), έχει εξειδικευτεί στα Ελληνικά κρασιά και γνωρίζει πολύ καλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Άσπρου Μοσχάτου Σάμου και όλων των κρασιών, ξηρών και γλυκών, που παράγει ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.  Συγκεκριμένα για το High Peaks, έχει δώσει εξαιρετικές βαθμολογίες όπως 88% και 90% σε διάφορες εσοδείες που έχει δοκιμάσει κατά καιρούς.

Ακολουθεί μία μεταφρασμένη επισκόπηση όσων λέει στο βίντεο για τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.

Ο Mark Squires παρουσιάζει το κρασί με το όνομα του, High Peaks, και αναφέρεται στο αιγαιοπελαγίτικο νησί και στον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ (“UWC SAMOS”).  

Αναφέρει ότι «…ο Συνεταιρισμός φτιάχνει υπέροχα Μοσχάτα…», ξηρά και γλυκά, «πολλά Μοσχάτα», όπως χαρακτηριστικά λέει.  «Eίναι το βασικό τους ξηρό…» λέει για τις «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και συμπληρώνει πως είναι «…απλά υπέροχο..».  Τονίζει πως «…θα μπορούσα να το πίνω όλο το καλοκαίρι…» και αναφέρεται θετικά στο γεγονός ότι είναι προσιτό σε τιμή.  Κλείνει τον σχολιασμό του για το High Peaks λέγοντας εμφατικά στους λάτρεις του κρασιού: «…πρέπει πραγματικά να το δοκιμάσετε…».