(ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19-21 Μαΐου)

Μια ολόκληρη παραδοσιακή Ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του  Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση»  και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των αυθεντικών τοπικών προϊόντων. Εκεί, στο «παντοπωλείο», το «καφέ» και την «πλατεία του χωριού», θα παρουσιαστούν με ιδιαίτερο τρόπο οι εκλεκτοί οίνοι του ΕΟΣ Σάμου, τόσο με τη δημιουργία κοκτέιλς όσο και με διάφορες συνταγές εμπλουτισμένης σαμιακής κουζίνας.

Η «Ελλάδος Γεύση 2017» ανοίγει την Πέμπτη 18 Μαΐου με την τελετή εγκαινίων στις 19:00 παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου και θα λειτουργήσει για το κοινό το τριήμερο 19-21 Μαΐου με ωράριο 10:00 – 22:00.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική έκθεση για την προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδος, στην οποία συμμετέχει και φέτος  ο Δήμος Σάμου με περίπτερο 36 τ.μ., όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες και υλικό για όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος του νησιού και την πλούσια ιστορία του, καθώς επίσης και να έλθουν σε επαφή τα παραδοσιακά προϊόντα της Σαμιακής γης και να συνομιλήσουν με τοπικούς παραγωγούς.

Η Έκθεση Ελλάδος Γεύση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας & της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Επίσης πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.

Τα σαμιώτικα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο περίπτερο του Δήμου Σάμου είναι:  το σαμιώτικο κρασί, λάδι, μέλι, τοματάκια, πράσινο σαπούνι, αρωματικά βότανα, ούζο, παξιμάδια, μαρμελάδες, ορχιδέες, βιολογικά καλλυντικά από αρωματικά φυτά και κεραμικά.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου και από τις 20:00 έως τις 21:30,  στην κεντρική πλατεία της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Σάμου με τον Στέλιο Μάη, να ετοιμάζει υπέροχες παραδοσιακές αλλά και εμπλουτισμένες συνταγές με τοπικά προϊόντα:

-Κριθαρώτο με μορχέλες και άγρια τρούφα Σάμου

-Παραδοσιακοί σαμιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες

-Κολοκυθοκορφάδες γεμιστές με τυρί Σάμου και δυόσμο

-Παγωτό με σιρόπι λιαστού σαμιώτικου κρασιού

Επίσης, στους επισκέπτες θα προσφερθούν κοκτέιλς  με βάση το παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX του ΕΟΣ Σάμου.

Ελάτε για ένα ταξίδι στον κόσμο των σαμιώτικων γεύσεων!