Στου «Νεκτάριου» είναι πάντα καλοκαίρι!

1742

Βραδιά wine pairing με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: 3 Οκτώβρη 2020

Στου «Νεκτάριου» είναι πάντα καλοκαίρι! Ειδικότερα όταν το υπέροχο μενού συνδυάζεται απολαυστικά με τα γλυκόπιοτα και εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, που… κάνουν τη διαφορά!

Στον φιλικό και καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου «Νεκτάριος» στο Ηραίον της Σάμου, με τον παφλασμό του κύματος και τη μοναδική θέα στην αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά, ΑΥΤΟ το Σάββατο 3 Οκτώβρη ο chef εμπνέεται από τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και βάζει στόχο να μαγεύσει τις αισθήσεις:

Με το καλωσόρισμα, σας περιμένει ένα Samos Spritzer Cocktail, κερασμένο από τον ίδιο το Νεκτάριο, με το χαμόγελο και τα χιουμοριστικά σχόλια με τα οποία έχει συνηθίσει τους φανατικούς του φίλους. Και στη συνέχεια, έρχονται τα «ωραία»:

ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Μανιτάρια του Σεφ, ρολάκια μελιτζάνας αλά… Νάπολη αλλά με γραβιέρα Σάμου και τα λατρεμένα  «πουγκάκια» με ανθότυρο και σαμιώτικο μέλι. Συνδυάζονται με την αγαπημένη «Samaina» του ΕΟΣ Σάμου που αφήνει αυτήν τη μοναδική αίσθηση απόλαυσης!

Ακολουθεί η Ψαρόσουπα, με ολόφρεσκα ψαράκια από τη θαλασσινή περιοχή του Ηραίου και μια σαλάτα «υπερπαραγωγή» με ρόκα, σπανάκι, ρόδι, κουκουνάρι, φινόκιο, ντοματίνια, ταλαγάνι , φυστίκι Αιγίνης και dressing με Samos Vin Doux. Συνοδεύεται από το εκφραστικό ροζέ ημίξηρο «Selana».    

Στα ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές ξεχωριστές δημιουργίες: 1.ΤΣΙΠΟΥΡΑ με σαλάτα φινόκιο , σάλτσα ντομάτας, lime και εστραγκόν που συνοδεύεται από τις αρωματικές «Ψηλές Κορφές»                                                                                                                    

2.ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με σπανάκι, μπέικον, μανιτάρια και γραβιέρα Σάμου, συνοδεία ψητών λαχανικών και με την απολαυστική πινελιά του «Μοσχάτου Άσπρου»

3.ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ ΦΟΥΡΝΟΥ με δενδρολίβανο και λαχανικά που συνταιριάζει αρμονικά με τις «Ψηλές Κορφές» και                                                                               

  1. Linguini θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι που συνοδεύεται από το εκλεκτό, «Aegean Breeze»

Και στα ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε

Πανακότα με βερίκοκο και σάλτσα γλυκού κρασιού Samos  Vin doux  που συνδυάζεται με ένα ποτήρι από το «κρασί των ηγετών» το μοναδικό Samos Grand Cru, ή                                                                   

Σύκα-καρύδια και ανθότυρο που συνοδεύονται από το παλαιωμένο και γεμάτο αρώματα Samos Anthemis.