Στο μαγικό κόσμο των εικόνων και του σαμιώτικου μοσχάτου

2326

Μια μικρή ξενάγηση στο μαγικό κόσμο των εικόνων και του σαμιώτικου Μοσχάτου θα επιχειρηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00, στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Χατζηγιάννειο κτίριο), από τα μέλη του MedPhoto Festival σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «Φωτόνησος αλλά και τον ΕΟΣ Σάμου. Τελείται υπό την αιγίδα της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής Σχολής και της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια εγκαινίων της Νομαδικής Βιβλιοθήκης – Nomadic Library.

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη είναι μια σημαντική δράση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας κατά την οποία μια αυξανόμενη συλλογή φωτογραφικών βιβλίων ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο τέσσερις μήνες, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα της φωτογραφικής τέχνης.

Η φωτογραφική συλλογή αποτελείται μέχρι τώρα από 100 βιβλία που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας αλλά και άλλα που αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων.