Ταξίδι στο όνειρο… με σαμιώτικα κρασιά!

3947

Στην επίσημη υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Nefeli της Celestyal Cruises που διοργάνωσε με επιτυχία το Επιμελητήριο Σάμου με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Σάμου το μεσημέρι της Μ. Τρίτης 11 Απριλίου 2017, συμμετείχε και ο ΕΟΣ Σάμου.

Ενθουσιασμένοι οι κατά το πλείστον Αμερικανοί επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πρωτεύουσα του νησιού, να ξεναγηθούν στον αναμορφωμένο χώρο του Μουσείου Οίνου, να δοκιμάσουν τα γλυκά και ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, να γευτούν την απλόχερη σαμιακή φιλοξενία και τις τοπικές συνταγές αλλά και να κάνουν τις αγορές τους. Παρά την καθυστέρηση στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου που θα τους μετέφερε στον επόμενο προορισμό και τον έντονο ήλιο, οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα αυτοσχέδιο γλέντι που στήθηκε απρόοπτα στον προβλήτα του Πυθαγορείου χάρη στις προσπάθειες του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιώργου Κυριαζή αλλά και τη φιλόξενη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Έφυγαν κατενθουσιασμένοι δηλώνοντας λάτρεις του νησιού μας και επισημαίνοντας πως τέτοιας υποδοχής δεν έτυχαν σε κανένα άλλο λιμάνι. Σημειώνεται πως σε όλα τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal υπάρχουν εδώ και δύο περίπου μήνες τα ξεχωριστά κρασιά μας “ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ”, “ΣΑΜΑΙΝΑ” και “SAMOS VIN DOUX”. Οι παραγγελίες δείχνουν σαφή προτίμηση των τουριστών κρουαζιέρας στην ποιοτική τους γεύση και τα υπέροχα αρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάχος ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την υποστήριξη όλων των τοπικών προιόντων και φυσικά του σημαντικότερου πρεσβευτή του νησιού μας ανά τον κόσμο: του κρασιού του ΕΟΣ Σάμου!