Το ελάχιστο για μας, το μέγιστο για το συνάνθρωπο

590

Το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» πραγματοποίησε με επιτυχία  εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου.

Υποστηρικτές και συνδιοργανωτές αυτής της σπουδαίας ανθρωπιστικής πράξης που αποτελεί μια ελάχιστη πράξη για μας αλλά μέγιστη για το συνάνθρωπο, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου, το Λιμενικό Σώμα Σάμου, ο Ελληνικός Ορειβατικός πεζοπορικός σύλλογος Σάμου, εθελοντές, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και πολίτες.

Το υγειονομικό προσωπικό, εθελοντές υγείας  και μέλη του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού συνέβαλλαν ουσιαστικά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (θερμομέτρηση, διάθεση μάσκας) παρείχαν βοήθεια στη συμπλήρωση των αιτήσεων,  ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών,  κυρίως όμως ασφαλή μεταφορά των ασκών στο Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Το Μουσείο Οίνου κατά την ημέρα δράσης της εθελοντικής αιμοδοσίας επισκέφτηκαν η Διοικητής του Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ κα Αγγελή, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Ιωάννης Σκούτας, που προσέφεραν αίμα σύμφωνα με τα προγραμματισμένα τους ραντεβού. Δεν παρέλειψαν να δώσουν συγχαρητήρια για την υλοποίηση αυτής της πολύτιμης δράσης ανθρωπισμού, σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Τα απολογιστικά στοιχεία είναι πολύ θετικά καθώς συγκεντρώθηκαν 25 φιάλες αίματος και έγιναν 10 δειγματοληψίες μυελού των οστών.

Οι συνδιοργανωτές ευχαριστούν, τιμούν και συγχαίρουν από καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες που στήριξαν την αιμοδοσία, μια πράξη έμπρακτης ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο, που διατηρεί την αξία της από όπου και αν προέρχεται. 

Η δέσμευση όλων; Σύντομα, νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.