Το ιδιαίτερο ροζέ βaΒελ του Συνεταιρισμού στο «DRINK PINK»

854

Στις νέες ετικέτες και τα μυρωδάτα, ξεχωριστά ροζέ κρασιά υψηλής ποιότητας ήταν αφιερωμένη η έκθεση «Drink Pink» που πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Ανάμεσα στις ετικέτες που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν και η φιάλη του βaΒελ ροζέ, της νέας ετικέτας του Συνεταιρισμού της Σάμου που ευωδιάζει λεμονανθούς κι έχει γευστικές νύξεις από αγριοκέρασα.

Οι επισκέπτες, στα πλαίσια της πρωτοποριακής διοργάνωσης, μπορούσαν  να δοκιμάσουν τα ροζέ κρασιά που τους ενδιέφεραν ανατρέχοντας στον καλαίσθητο ενημερωτικό κατάλογο «Drink Pink» για πληροφορίες που αφορούσαν στο στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του, πως αυτό συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα κ.ά. Έμπειροι οινοχόοι ήταν παρόντες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και  να φροντίσουν για τη σωστή παρουσίαση των κρασιών.

Τα ροζέ κρασιά αποτελούν τη νέα καταναλωτική τάση καθώς ταιριάζουν απολαυστικά με πάρα πολλές γευστικές δημιουργίες της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

To ημίξηρο βaΒελ ροζέ του Συνεταιρισμού της Σάμου συνδυάζεται υπέροχα με τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός) αλλά και τα οστρακόδερμα, μαγειρεμένα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκι. Ταιριάζει εκπληκτικά με σούπα bouillabaisse από  ποικιλία ψαριών, γαρίδας και μυδιών, αρωματισμένης με σκόρδο, σαφράν και πιπέρι καγιέν. Επίσης  με πιάτα της ασιατικής κουζίνας, sushi, carpaccio, με ψάρια (τόνο, λαυράκι και σολωμό), οστρακοειδή (καβούρια, αστακό, γαρίδες), μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες,  φιλέτο αλατισμένου μπακαλιάρου με σπανάκι πλακί.

Μπορεί ωστόσο να συνοδεύσει ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια και δίνει τις δικές του νύξεις σε όλα τα λαδερά της μεσογειακής κουζίνας όπως μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια και μπάμιες.

Συνοδεύει παρασκευές με σάλτσα pesto, ελαιολάδο και φρέσκα βότανα όπως μέντα, δενδρολίβανο, εστραγκόν και θυμάρι. Ακόμη, σερβίρεται με πλατό τυριών (λευκά ντόπια τυριά και κατά προτίμηση, το κατσικίσιο), springrolls, όλες τις τάρτες φρούτων και  φρουτοσαλάτες που να περιέχουν οπωσδήποτε φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.