Το Σαμιώτικο κρασί στο νησί της Μεγαλόχαρης

3792

Μιλά στη γλώσσα της θρησκείας μας. Υπογραμμίζει τη στιγμή που προσερχόμαστε ευλαβικά να μεταλάβουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Συνδέεται άρρηκτα με τις παραδόσεις αλλά και τον πολιτισμό των νησιών μας.

Ο «Εκκλησιαστικός οίνος» του ΕΟΣ Σάμου ήταν ένα μόνο από τα υπέροχα κρασιά του συνεταιρισμού που θα παρουσιάστηκαν Πέμπτη 4 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο EXC (Λεωφόρος Σταυρού Κιονίων Τήνου) από τις 5 το απόγευμα και στα πλαίσια της ειδικής θεματικής εκδήλωσης οινοχοϊας και γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το «Ποτοπωλείο» του Ιάκωβου Φιλιππούση.

Αφορούσε στους επαγγελματίες του χώρου εστίασης προκειμένου να γνωρίσουν, να γευθούν, να ενημερωθούν διεξοδικά για τους εξαιρετικής ποιότητας οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, οι οποίοι διανέμονται στην Ελλάδα από τον στρατηγικό εταίρο «Ελληνικά Κελλάρια».

Στη βραδιά οινογευσίας παρουσιάστηκαν επίσης οίνοι των σημαντικότερων οινοποιείων της χώρας μας, όπως ROUVALIS WINERY, N. LAZARIDI, Kτήμα Porto Carras, KATOGI strofilia, κ.α.

Το Συνεταιριστικό σχήμα του ΕΟΣΣ αποτελεί ένα από τα πιο παλιά της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε το 1934 και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας μας.

Τα κρασιά της Σάμου έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, ενώ κάθε χρόνο νέες διακρίσεις προστίθενται διαρκώς.

Αποτελούν τον κυριότερο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η οινική παραγωγή του ΕΟΣ Σάμου περιλαμβάνει γλυκείς, ξηρούς και ημίξηρους οίνους, μοναδικούς στη γεύση! Κρασιά που με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη τους αρώματα, μας ταξιδεύουν στον κόσμο της εκλεπτυσμένης γεύσης που μπορεί και είναι προσιτή στην καθημερινότητά μας.

Με την αδιαμφισβήτητη υψηλή τους ποιότητα, συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε ορεινές αναβαθμίδες.

Δοκιμάστε τα, στο νησί της Μεγαλόχαρης…