ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “V I N O” ΣΕΡΒΙΑΣ

3498
Εκτενές αφιέρωμα στους μοσχάτους οίνους του ΕΟΣ Σάμου και τις προωθητικές ενέργειες της εταιρίας Sigma Olive στη Σερβία, φιλοξενεί το ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό “VIVO”.
Δείτε τι αναφέρει σχετικά, σε μετάφραση:
“…Στο καλυμμένο με χιόνι και πάγο Βελιγράδι, διοργανώθηκε μια πρωτότυπη οινογευστική παρουσίαση με τα φυσικά γλυκά μοσχάτα κρασιά από το Ελληνικό νησί της Σάμου. Η υποδοχή σε αυτό το συναρπαστικό βράδυ αποτελούσε ένα κοινό έργο του Συνεταιρισμού UWC Σάμου, που ιδρύθηκε το 1934 και συγκεντρώνει το σύνολο της παραγωγής των μελών του και παράγεται αυτό το μοναδικό κρασί από μοσχάτα σταφύλια, πρεσβευτής των ελληνικών κρασιών στον κόσμο! Τώρα, μπορούμε να τα αγοράζουμε και στη Σερβία.
Με την ευκαιρία αυτή, σας παρουσιάζουμε τέσσερα τέτοια γλυκιά οινικά “μαργαριτάρια”: Samos Grand Cru, Samos Anthemis, Samos Vin Doux και Samos Nectar, όλα από την ποικιλία Muscat blanc a Petits Grains. Αποδείχθηκε ότι τα γλυκά κρασιά μπορούν να καταναλωθούν μαζί με άλλα πιάτα, όχι μόνο με επιδόρπια, καφέ ή τσιγάρα αλλά και με μεσογειακή κουζίνα, ψητό κοτόπουλο, συκώτι, χοιρινό κρέας γλυκόξινο ή και πολέντα με τυρί χαλούμι.

Αυτή η πρωτοποριακή γαστρονομική και οινολογική παρουσίαση έγινε σε επιλεγμένο κοινό με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ακαδημίας των Sommelier 7* Μiroslav Radojčin, ενώπιον των εκπροσώπων της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, εκπρόσωπων του ΕΟΣ Σάμου και εισαγωγέων αυτών των κρασιών στη Σερβία.
Αναμένεται η εμφάνιση αυτών των οίνων στη Σερβική αγορά να προκαλέσει νέες θετικές δονήσεις στην κεντρική σκηνή των κρασιών που διατίθενται στη χώρα…”