​ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

1219

ΥΛΙΚΑ 

  • ½ κιλό μπαρμπούνια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 φλ. γλυκό κρασί Σάμου (Samos Vin Doux)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 1 λεπτό, ρίχνουμε πιπέρι και μετά τα απλώνουμε σε όλο το τηγάνι να καλυφθεί ο πάτος του.
Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια πάνω στο κρεμμύδι, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το γλυκό κρασί Σάμου (Samos Vin Doux).
Προσθέτουμε το βούτυρο και την μουστάρδα με μπούκοβο, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά τα μπαρμπούνια να σιγοβράσουν (να αχνιστούν) για 6-7 λεπτά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Δένουμε με το βούτυρο, βάζουμε τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Περιχύνουμε τα αχνιστά μπαρμπούνια με μυρωδικά με τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

 

 

πηγή: Chef on Air ​
print