3 χρόνια «Φύλλο Φύλλο»: ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

248

Με σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου για κέρασμα και πεντανόστιμες ντόπιες συνταγές θα γιορτάσει το «Φύλλο Φύλλο» τα τρία χρόνια λειτουργίας του, σε δύο ξεχωριστές βραδιές:

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου, από τις 8 το βράδυ, το τραπέζι στο «Φύλλο Φύλλο» (επί της παραλιακής λεωφόρου Σάμου) θα στρωθεί με αμπελοφάσουλα, ρεβυθοκεφτέδες, γιαπράκια, «ψαρόπιτα» με ψιλό ψαράκι και κρεμμύδι, χταποδάκι στιφάδο μαγειρεμένο με Samos Vin Doux. Το λευκό ξηρό μοσχάτο «Ψηλές Κορφές» ή το ημίξηρο ροζέ «Selana» θα συνδυαστούν απολαυστικά με τις νοστιμιές της σαμιώτικης κουζίνας ενώ, στο τελείωμα οι μελένιοι σπιτικοί λουκουμάδες θα συνοδεύονται από το γλυκόπιοτο κι ονειρεμένο Samos Vin Doux.

 

Κι επειδή όπως λέει και το τραγούδι: «…η καρδιά μου φύλλο φύλλο, ματωμένη τριανταφυλλιά…» (Πάρε ένα κοχύλι από το Αιγαίο-Κώστας Χατζής) η Χρυσούλα Κρητικού με την αισθαντική φωνή της και η Κάτια Θεοχαροπούλου στο πιάνο, θα ντύσουν με μουσικές νότες την ξεχωριστή βραδιά.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου, μέρα της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής της Χριστιανοσύνης, το δείπνο θα έχει τηγανίτες και μπουρέκια με κολοκύθα, σαλάτα με σαμιώτικες ντοματούλες, κλοσάκι και δερματοτύρι, μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο με το υπέροχο «Εκκλησιαστικό Οίνο» του ΕΟΣΣ (ή κατόπιν παραγγελίας, πλάτη γεμιστή μαριναρισμένη σε «Samos Vin Doux»). Για επιδόρπιο, σαμιώτικοι λουκουμάδες και γλυκό κρασί, ενώ στη μουσική σκηνή της βραδιάς, ο Χρήστος Φάκας και ο Λευτέρης Κουκουράκης.

print